Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ÁLLATVILÁG, SZABADON

2015.05.31

 

 

Sokat gondolkodom az állatok életén, viselkedésén...... szerintem nagyon keveset tudunk róluk. Nem ismerjük őket. Mégis, az az érzésem, ők sokkal bölcsebbek. Mint mi. Emberek.

 

 

 

 

 

 

Az iskolában azt tanították, hogy az állatok és az Emberek közötti legfőbb különbség, hogy mi, Emberek képesek vagyunk gondolkodni.

 

 

 

 

Én úgy látom, hogy az állatok sokkal szabadabbak. Ösztönösek. Ösztönből, zsigerből cselekszenek. Ismerik az évszakok tulajdonságait, az időjárást, tudnak olvasni a másik mozdulatából, reakciójából. Őket nem hajtja az idő (nincs sem órájuk, sem naptárjuk), nem sietnek, nem idegeskednek. Mégis megvan mindenük.

 

 

 

 

Érdekes különbség az is, hogy ők nem pénzből élnek. Nem pénzért veszik az élelmet, nem fizetnek az ivóvízért, s nem kell külön megdolgozniuk azért, hogy építőanyagot szerezzenek, amelyből fészket, Otthont teremtenek. Kiszolgálja őket a természet. Ahogyan minket is. Hiszen a Világ úgy van teremtve, hogy mindenkinek jut elég. Bőség van. Csak nem látjuk. Nem vesszük észre. A kapzsiság elront mindent. Az eredeti terv nem az, hogy egymást megfosztva élünk. Az eredeti terv az, hogy mindenki boldogan és anyagi jólétben létezik. A pénzt az Emberek találták fel Önmaguk korlátozására. Eredetileg semmi sem kerülne pénzbe. Az állatok ebben is bölcsebbek.

 

 

 

 

Úgy érzem, nem ismerjük a lelküket. Hogyan lehet az, hogy egy kutya mindig önzetlen? S örökké hűséges. Az Ember miért nem? ......... Az állatoknak talán nincs egója..............Ha egy kutya belenéz a szemedbe, látod, hogy őszinte. Őszintén gondolja, amit tesz. Amit sugall. Pedig még beszélni sem tud. Mégis megértjük egymást. Az állatok nem hazudnak. S mi sem tudunk nekik.

 

 

 

 

A madarak, nap mint nap, énekelve ébrednek. Szárnyalnak, szabadok. Nem vesznek el többet a természettől, mint amennyire szükségük van. Nem halmoznak, nem pazarolnak. Jól élnek. A lovak gyógyítók. A cicák öntörvényűek. Ami nagyon tetszik bennük, hogy magabiztosak. Minden állat tudatos. Egyszerűen zsigerből érzik, hogyan és mit kell tenniük, hogy Életben maradjanak. Mégsem görcsösek. S nem cselekszenek a másik kárára. Gúnyolódni sem szoktak.  

 

 

 

 

Jó lenne tanulni tőlük. Jó lenne jobban megismerni őket, s nem elmenni mellettük.

Ők valamit sokkal jobban tudnak, mint mi.

 

 

 

Talán.........................jobban tudnak Élni.

 

 

 

 

 

 

 

méda heart

rápolti brigitta

 

damailogo.jpg        

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.