Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: AZ ADAKOZÁS AJÁNDÉK

 

 

 

 

Az adakozás ajándék.  Az adakozás képessége, hogy megtanulunk: adni, igazi bensőnkből, adomány. Mert ezt is lehet tanulni. Kell is. 

 

 

 

 

 

Amikor az Embernek "sok" van, nem biztos, hogy szívesen ad, segít másokon....... az ego nagyon falánk élőlény....... teljesen el tudja ködösíteni az Ember fejét, lényét............... ahhoz, hogy az egót "leépítsük", ne tápláljuk tovább, bizony, nekünk is lejjebb kell adnunk............... ha egyáltalán ezt "lejjebb adásnak" lehet nevezni....................... mert mi a "lejjebb"? Hogy kevesebb tárgy vesz minket körül? Netán, kevesebb pénzből élünk? Nem szörnyű egyik sem. Sőt! Csodás dolog...................

 

 

 

 

 

Amikor televízióztam, jól ment. Sok mindent megvehettem magamnak. Aztán a kiüresedés állapotát választottam, mert tudni akartam, milyen. Milyen az, mikor nincs............. persze, a nincs szó is relatív (vagy szubjektív:), hiszen olyan, hogy nincs, nincs. Mindig van valami. Maximum nem az, amit eddig megszoktunk. :) De ki mondta, hogy a jólét egyenesen arányos az idővel? :) Amikor gyerekek vagyunk, úgy képzeljük, minél idősebbek leszünk, minél többet dolgozunk, annál több mindenünk lesz. "Kislakás, nagyház, palota, egy autó, két autó, stb." Pedig, ez nem az idő függvénye. Hanem az elgondolásé. Ki hogyan vélekedik Önmagáról. Milyen feladatot vállalt leszületése előtt, közben. :) 

 

 

 

 

 

 

Ha most azt kell megtanulnunk, milyen az együttérzés, hogyan tudunk önzetlenül segíteni másokon, akkor olyan Életet fogunk teremteni magunknak, hogy ezt megtanuljuk. Üresjáratban bármiről is beszélni, nem lenne helyénvaló. Hiteltelen volna. Ezért nekünk, a saját bőrünkön kell tapasztalni, milyen az, ha nehéz............  hogyan tudnék bármiről írni, ha nem éltem volna át? :) 

 

 

 

 

 

 

Ezért mondom, ajándék. Ajándék, ha nehéz. Mert (ki)nevelődünk általa. :) A könnyű helyzetek nem mozgósítanak. Nem mozgósítják belső erőnket, a HITÜNKET, tudásunkat, mindenünket. A könnyű helyzetekből (-ben) soha nem fogjuk megtudni, mire vagyunk képesek. :) Persze, néha, tényleg sok.............. néha nagyon-nagyon fárasztó már. De oka van. Minél többet edzünk, annál erősebbek leszünk. Nyitottabbak. Még több Ember felé. :) 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval, az Élet önnevelő tréning. :) Mondhatjuk így is...... :) Felneveljük saját magunkat saját magunkban. Amit aztán odaadunk a Világ számára. Ezért jöttünk.  Vállaltuk.

 

 

 

 

 

 

Sok adományt viszünk, sok helyre. Persze, nem csak tárgyakat lehet vinni. Szeretetet is. A SZERETET is adomány. A legfőbb. Sokszor, nem is a tárgyak lényegesek, hanem a gesztus. Hogy adsz! Hogy viszel. Teszel. Nemes út. Te is és mások is fejlődnek általa(d). Így, aki teheti, adjon. Mindegy, mennyit. A hogyan viszont már nem. A "hogyan", na, az a fontos. :) Ha önzetlenül adsz, Neked is megtelik a Szíved. Gazdag leszel. Sokkal gazdagabb. :) .... de ne ezért tedd............. :)

 

 

 

 

 

 

Minél kevesebb tárgy vesz körül, annál inkább rájössz, mennyi mindened van. :)  Milyen soknak látod, a felét is. Én ezt gyakorlom. :) Szép út. Mikor egyetlen szelet kenyérnek is látod és érzed az értékét. Mit korábban nem láttál. S akkor érted meg. Egy szelet kenyér, egy Világ. Egy egész Világ lehet másnak. Mert lehet, hogy Ő aznap ettől az egy szelet kenyértől képes újra talpra állni. Vagy a mosolyodért. Amit odaadsz neki........................  mellé ...........

 

 

 

 

 

 

 

A mértéktartás fontos. Fontos, hogy ne pazaroljunk. Ne dobáljuk ki feleslegesen azokat a kincseket, amelyeket Istentől kaptunk. Ajándékba. A víz, a föld, a levegő, az élelem, az építőanyag, mind-mind ajándék. Nem kisajátítandók. Az eredeti terv nem ez volt....... :) Isten nem pénzért árulta. Mondta valaki, hogy így kellene?

 

 

 

 

 

 

 

Kedvencem a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: http://www.elelmiszerbank.hu/ , csodás munkát végeznek. Aztán a Szeretetszolgálatok. Sokat forgattam velük. Nagyon sok önzetlen Emberrel találkoztam. Hálás vagyok érte, értük. :) Korábban írtam egy cikket a mértéktartásról: http://www.damai.eoldal.hu/cikkek/meda-gondolatai/meda--mertektartas.html, Ez is fontos. A mértéktartás.

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik nagyon fontos: a Figyelem. Törődés. Ez is szép ajándék. Jó lenne karácsonykor ezt kapni. Nem csak "játék mackót" ............................ persze, nem csak karácsonykor. Mert a figyelem a legszentebb ajándék. Mikor magadat ajándékozod másoknak. Az odafigyelésed, az energiád, a lényeged, a lényed. Azoknak, akik Szeretnek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

méda heart

rápolti brigitta

damailogo.jpg 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.