Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ÉGBEN ÍRT FÖLDI MESE

 

Egyszer volt? Mindig volt...............bár azt mondják, volt, hogy nem volt. Bumm! Így jött létre. A Föld. A Föld nevű bolygó. Ősidőben. Akkor keletkezett. Isten teremtette. Ádám és Éva. Ők éltek itt. Először. Aztán bűnbe estek. Bűnbe? - valóban így történt, Apó? ............................. Gyere elmesélem.  

 

 

 

 

Élt az "Ő". Aki mindig volt. Sok Szépet varázsolt. Napot, meleget, legelőt. Tiszta levegőt. Mindent odaadott. Nekünk. Önmagát. Embereket teremtett. Beléjük bújt. Mozgatta őket. Mint a bábot. Tudni akarta, milyen. Idelent. A Napsütés. Fák, virágok, Életek. Mezők, tájak, illatok. Szép volt. Igen. Szép. MeseszépAztán...........jött. Valami. Ami nem volt jó. Káosz, zűrzavar, ribillió. Eljött. Maradt. Nem szűnik. Miért történik mindig így? 

 

 

 

 

 

Elszakadtak. Tőle. Nem figyeltek rá. Nem keresték. Azt hitték, mindent jobban tudnak. Mint a gyermek. Aki nem néz fel. A Szülőre. Pedig kérte. Ma is. Ne arra menj! Nem jó út. Miért szakadtak el, Apó? Miért nem figyeltek rá eléggé? Hat almát vettek. Nem egyet. Hatot. Azt hitték, mindent megold. A hat "nagy" alma. Egymás felett uralkodtak. Harcoltak. Semmi sem volt jó nekik. Pedig, mindenük volt. Megvolt. Szomorú lett. Ma is. Nem bír Velük. Gyerekek. Mert, tudod, mindenki az. Az "Ő" eleven gyermekei. Testvérek. Kiknek segíteniük kell egymást. Kéri. 

 

 

 

 

 

 

Mert.......tudást is adott nekik. De hatalmat nem. A "hat alma" egyedül az övé. Adott még SZERETETET. Lehetőséget. Hogy jók legyenek. Hogy megváltozzanak. Emberek. Ember....................mi az, hogy Ember? Ekkor rám mosolygott...............Ember? .................... Oh, az Ember! A legszebb Teremtés. A legjobb. Remekmű. Csodálatos lény. Mozog, él, beszél. Tanít, cselekszik, tesz. Hisz. Tudása végtelen. Szíve nagy. Ereje sok. Mindent megold. Ha akar. Nincs lehetetlen.  

 

 

 

 

 

 

Mégis öl az Ember! Butít és pusztít. Miért nem ÖLEL? Többet. Apó! Az ölelés mindent megold. Ugye? Csodaszer. Igazi gyógyszer. A SZERETET AZ IGAZI HATALOM! A Szeretet mi mindent feled! Mi mindent összeköt! Kapocs. Kiút. Megoldás! Igen. A Szeretet a minden. A Szeretet Ő maga. Ő a Szeretet. Vele minden megváltható, létrehozható. Minden, mi egyetemes. Föld, Ég, Igazság, Jóság. A Szeretet hatalmas szer. Éltető elem. Maga a Létezés. A LÉT. Ige. Rendezettség. 

 

 

 

 

 

 

Ha ennyi mindenük van, s ott van a kezükben a SZERETET, miért háborúznak? Miért kergetnek papírokat? Amit pénznek neveznek. Nem látják, hogy minden az övék? Csak osztozni kellene. Igazságosan. Miért azt a "pénzpapírt" istenítik? Miért azt keresik - mindenben, mindenkiben? Apó, ez ugye mulandó? Hát, persze. De ők még ezt nem értik. Nem készek rá. Hogy észrevegyék. Hogy minden Földi dolog: Kincs. Jó. Hogy a létezés maga a Csoda. Hogy minden ott van. Előttük. Mellettük. Csak érte kell nyúlni. Megfogni. S adni. Adni mindenkinek. Egyenlően. 

 

 

 

 

 

 

Ha ez igaz? S így marad. Mi lesz a Föld nevű bolygó lakóival? Mi lesz Velük? Később. Ma. Ha nem tanulják meg egymást tisztelni, SZERETNI? Rosszabb lesz?? Mondd! Rosszabb? ....... Tudod, Van EGY NAGY lehetőség. Itt vagy TE! Én? Mit tudok Én? Az ÉN a legfontosabb, legjobb, legigazibb személy. TÁRS. Vele(d) mindig, mindent megoldhatsz. Csak kutasd! Magadban. Ne másban. Fedezd fel! Neveld fel! Gyógyítsd! Gyógyíts! Az ÉN szép. Az ÉN igaz. Mint a gyémánt. Csillog. Fénylik. Sok Jó áramlik Tőle, általa. Csak meg kell tanulni Vele bánni. Ismerni. Az Énen tudni kell uralkodni. S adni, mindig adni! Fényt. Igazat! Soha nem hamisat! S ha SOK ilyen szép ÉN EGYÜTT LESZ (újra Együtt), ha egymást SZERETIK, s a nagy ŐT követik, CSODA TÖRTÉNIK. Megszületik a MI! A mi............ Ami mindig van. heart 

 

 

 

 

 

 

Szép mese. Igazán szép. S igaz? Mondd, Apó, igaz? Igaz. Ha azzá teszed. Rajtad áll. Tőled függ. AZ ÉNEN. AZ EGY- ÉN-I ÉNEN. Hogy akard. S ne takard! El a SZEMED. Nyisd ki! Figyelj! A SZÍVEDDEL is! A toll már megvan. Ott van. Mindenki kezébe. Csak le kell írni. Nyomot kell hagyni. S folytatni. Az "Ő" művét. De most aludjunk. Holnap elmondom. Újra. Égi mese............................

 

 

 

 

 

 

 

méda heart

rápolti brigitta

 

en-kicsinek-macival.jpg      

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.