Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: EGYEDÜL(I)LÉT

2015.07.11

 

 

 

Viccesen azt szoktam mondani, senki sincs egyedül, hiszen 7 milliárdan élünk a Földön! :) Miért érezzük magunkat mégis, egyedül?

 

 

 

 

Az egyedüllét, egyedüli lét és a magányosság között óriási szakadék tátong. Hiszen társaságban, Társsal is lehetünk magányosak, bár úgy már nem Társnak hívnám. Lehetünk egyedül is nagyon Boldogok, Önmagunk, az Önvalónk kapcsolatában, kapcsolatával, aki szerintem, a legcsodálatosabb, legőszintébb Társ, ha ismerjük, szeretjük, elfogadjuk. :)  

 

 

 

 

Sokan szoronganak az egyedülléttől. Nem szeretnek Önmagukkal találkozni. Pedig csodás. Felismerés. Tudom, néha fájdalmas Tükör, de hasznos. Egyszer mindenkinek meg kell ismernie benső Énjét, lehetőségei tárházát, az Önvaló értékes kincseit, belső vágyait. ÖnÖn mag(j)át. Ehhez azonban belső béke: CSEND kell. A Csend válik szóvá, értelemmé. Hosszú folyamat. Nem megy egyik napról a másikra. Türelem, Önuralom szükséges hozzá.  S figyelem. Nagyon kell tudni: figyelni. A belső HANGRA.

 

 

 

 

Az egyedüllét egyedüli lét (forma). Kiváltság. Állapot. Aki képes rá, Csodát élhet át. Mégis, Társas lény az Ember - mondják. Lehet, hogy az "egyedül - levés" csak addig szükséges, amíg rá nem lelünk Önvalónkra? Amíg haza nem érkezünk saját belső Otthonunkba?

 

 

 

 

Nem tudom. De jó. Én szeretek Csendben lenni. Nekem a Csend a Szó. Hang. Bizonyosság. Amit, persze, át kell adni másnak. Mindig jót, igazat.

 

 

 

 

Az "egyedülségben" nincs semmi borzasztó. Sőt. Ajándék. Választás. Oka van. Fel kell készülni valamire. Talán, az Életre. A magány pedig, mikor elszakadsz Önmagadtól, a saját belső magodtól. Az az állapot, mikor magadat nem szereted, nem keresed. Amikor már nem kutatsz, nem kérdezel............. akkor szűnik meg minden.

 

 

 

 

A Szeretet értő, kérdező.

 

 

 

Ha Szeretet van, minden van.

 

 

 

Akkor VAGY.

 

 

 

EGYEDI LÉNY. EGYEDÜLIKÉNT.

 

 

 

 

 

 

méda heart

rápolti brigitta

damailogo.jpg       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meda-csend.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.