Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: EMBER(I)SÉG

 

 

Sokat gondolkodom, mit jelent EMBERNEK LENNI. Mi az emberség, emberiség...................

 

 

 

 

S igazából arra a következtetésre jutottam, hogy az EMBERSÉG, vagy a humánum, nem más, mint a SEGÍTSÉGNYÚJTÁS. Ma, amikor annyi gond és baj van, kötelességünk Egymáson segíteni. Amikor ANNYI EMBER ÉHEZIK, NEM LEHET MÁSNAK "NYOLC AUTÓJA A GARÁZSBAN"! NEM! S tudjátok, miért? Mert ez nem helyes. Mert ez (így) nem jó. Olyan sokan jóllaknának az árából..... Istenem, de sokan..................  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ember-az-ertek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem azzal segítünk, ha okosakat mondunk. Nem is azzal, ha pökhendin ítélkezünk, ujjal mutogatunk. Segítségnyújtás az, mikor OTT VAGYUNK, ahol kell. Amikor CSELEKSZÜNK. Szó nélkül. Kérés nélkül. Amikor megyünk, s csináljuk! Mindig.  

 

 

 

 

 

 

Nem igaz, hogy nem érzitek, mennyire el kellene a SEGÍTSÉG, A TÁMASZ: mindenhol. Mégis. Homokba dugják a fejüket azok, akiknek nem kellene. Akiknek nagyon nem. Pedig az Ő dolguk (is) lenne. Bizony.   

 

 

 

 

 

 

Számomra.... az elmúlt 10-11 év tanulsága, ez. Az az út, amit bejártam, ami nagyon nem volt könnyű, erre tanított meg. Erre is. Hogy lássam. Kik azok, akik Emberségesek, kik azok, akik igazi EMBEREK. Az Önzetlenség, az Őszinteség, a tett, az igaz Tett, az Egymáshoz fordulás: vagyon. Kincs. Érték. Ezt kellene építeni. 

 

 

 

 

 

 

Jó lenne, ha változna a Világ. Sokszor leírom. Jó lenne, ha felismernénk, milyen nagy Adomány, ha másoknak segíthetünk. Ha Ember(i)ségesek vagyunk. "Köszönd meg, ha adhatsz. Köszönd meg, hogy képes vagy rá." Nagy dolog. Nagy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

médaheart

rápolti brigitta

 

meda-ablakban-kek.jpg

 

 

 

 

damai-logouj.jpg

 

 

 

 

 

 

....és a zene..............

https://www.youtube.com/watch?v=OzHoQBQbSaA

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.