Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: FELNŐTTNEVELÉS

 

 

Ha van gyermeknevelés, kell hogy legyen felnőttnevelés is.  Miért? Mert a felnőttség nem az évek számától függ. Felnőtten, felelősségteljesen gondolkodni lehet gyermekként is, vagy bármikor, amikor vállaljuk Önmagunkat, másokat. 

 

 

 

 

Sokat hallok, látok olyan gondolatokat, képeket, amelyek arról szólnak, hogy a mai gyerekeknek nincs gyermekkoruk. Állandóan mobillal a kezükben ábrázolják őket, mintha az ő Életük semmi másról nem szólna. Szerintem ez nem így van. Sajnálom őket, amikor azt mondják nekik, róluk (lelkiismeret-furdalást keltve bennük): "Ti már nem tudjátok, milyen az igazi gyermekkor, fogalmatok sincs róla. Egész nap csak a gép előtt ültök, vagy a telefonokat nyomkodjátok."

 

Miért, a felnőttek nem? :) Ők nem ezt csinálják?  :))

 

 

 

 

Én például számítógéppel, telefonnal, Internettel dolgozom, írok (s rajtam kívül még több milliárdan:) ...... remélem, ettől még nem leszek "rossz" Ember...... :) Hozzátartozik az Életünkhöz. Tudomásul kell venni. S szerintem, semmi rossz nincs ebben. Hiszen, segítik a munkánkat. Az Internet segítségével sok Emberrel tudom megismertetni gondolataimat, remélve, jót adok nekik. Máshogyan nem tudnám megtenni. Nagyon hasznos, ha jó célra használjuk. Szóval, nem hibásak a gyerekek. Miért lennének azok? A telefont, s minden más eszközt, a felnőttek adták a kezükbe........ ha odaadták, miért csodálkoznak azon, hogy használják. Nem dísznek való. Gondolom......... 

 

 

 

 

 

 

Én látok szaladgáló, kiránduló, focizó, babázó, társasjátékozó, homokozó, fára mászó, sportoló, zenélő, rajzoló, színházba, kiállításra, moziba járó, sőt: OLVASÓ gyerekeket is!  :) Sokat forgattam iskolákban, óvodákban, mindenhol:), s egyáltalán nem látom olyan tragikusnak a helyzetet, mint ahogyan azt sokan állítják. :)

 

 

 

 

 

 

Szerintem, a mai gyerekeknek is VAN gyermekkoruk. Az Ő gyermekkoruk ilyen. A törődést, az odafigyelést, az értő Szeretetet pedig minden korszakban, minden társadalomban igényelték, igénylik. Nem csak Ők. Nem csak a gyerekek.

 

 

 

 

 

 

 

méda heart

damailogo.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.