Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: LÉTVÁGY

 

Miért akar az Ember mindenáron Életben maradni? Mi az, ami mindig a Földre húzza - anyagba. Pedig olyan nehéz. Itt élni. Mégis. Mindig itt vagyunk. "Ide lyukadunk ki." Mi az, amiért ennyi leszületést vállalunk Amiért ennyi szerepben tetszelgünk... Nem elég az egy?  Ha emlékeznénk korábbi Életeinkre, biztosan megdöbbennénk azon, mennyi mindent átéltünk már. Testben. A mostani is olyan, mintha már száz éves lennék. Miért vágyunk mégis: Élni? S miért félünk a haláltól? Mi az, amiért minden nap felkelünk, s hiszünk. Hogy jobb lesz. S, ha soha nem lesz az? Mi van akkor, ha minden ugyanilyen marad? Anyagban vagyunk. Az anyag pedig nehéz. Sűrű. Hogyan lehetne tökéletesíteni? Lehet? 

 

 

 

 

Életalakítók vagyunk. Mondják. El is hisszük. Hogy mindent mi hozunk létre. Mindent mi akarunk úgy, ahogyan. Mi húz ide újra és újra? Valamiért jövünk. Nem jöhetünk csak úgy. Valamiért? Valakiért? Milyen feladatokat vállaltunk el? Mielőtt....... milyen gúnyát választottunk ehhez? Miért pont ezt? Mi mindent játsszunk el azért, hogy itt legyünk? Ezen a hatalmas forgószínpadon. "Miért pont az vagyok, aki? S miért nem más? Miért nézek ki így? Miért vagyok? Mindenkinek kell, hogy legyen egy célja, visszavonhatatlan vágya, amiért itt tartja magát. Ami miatt nem száll el. :) Vagy ki. A testéből. Mi húz vissza minden reggel? Miért kelek fel? Hogy lássam." Mi ad erőt? Hogy maradjunk. Földöntúli. Vágy. Nem lehet más.

 

 

 

 

 

S ha már nem leszünk testben, nem vágyunk újra ide? Elég ebből. Elég a földi létezésből! Mi dönthetjük el? Hogy jövünk? Vagy maradunk. Parancsot kapunk. Nem az Emberi létezési forma az utolsó. Kivel megyek? Kivel jövök? Hol Élek? Veled? S, ha nem? Ha Isten mást akar? Elszakadunk. Miért szakít szét? Miért nem hagy EGYBEN? Mi a célja? Vele(m)(d)? Milyen feladatot kell teljesíteni még?

 

 

 

 

 

méda heart rb.      

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.