Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: MEGÉRZED, HA MEGÉRZED

MÉDA: MEGÉRZED, HA MEGÉRZED

avagy: HOGYAN ELLENŐRIZD MEGÉRZÉSEID HELYESSÉGÉT

 

Sokan kérdezik, hogyan ellenőrizhetnék le megérzéseik helyességét? Honnan tudják, mely (meg) érzésükre hallgassanak egy adott szituációban? Melyek a helyesek, melyek nem?

 

Szerintem, megérzésből csak EGY van. A többi a félelem, vagy a vágy válasza: nekünk. Azt mondják, hogy mindig az első megérzés a jó, vagyis az, amelyik legelőször jön, amelyik legelőször jelenik  meg: bennünk. De hogyan tudnánk ezt felismerni, követni? 

 

Én úgy gondolom, hogy a megérzés nem más, mint Isten (Önvaló) sugallata, tanácsa nekünk. Ő sokkal jobban ismer minket, mint mi magunkat, így minden esetben érdemes rá hallgatni. Ő biztosan JÓT akar nekünk :)  S  hogy hogyan kell leellenőrizni? Ki kell próbálni!  :) 

 

Vegyünk egy példát. Úgy érzem, hogy ahová indulni készülök (például a boltba), nem lesz nyitva. Rendben, akkor menjünk el és nézzük meg, hogy valóban így van-e? Ha tényleg zárva van, akkor azt mondjuk: "Na, tudtam! Megéreztem!" Ilyenkor álljunk meg, s vizsgáljuk meg: hol érezzük ezt az érzést magunkban. Aztán, vizsgáljuk meg azt is, ha nem így történt, azaz nem jól éreztük meg, s a bolt nyitva volt. Mindkét esetben teljesen máshol fogjuk érezni ezt a "sugallatot". Próbáljuk meg összehasonlítani azzal az érzéssel, amit akkor éreztünk, amikor megjósoltuk az eseményt. Mennyire egyezik azzal? A lényeg: a gyakorlás. Sokféle szituáció van, amikben leellenőrizhetjük ÖnMAGunkat. :) Próbáljunk meg mindig a megérzéseinkre hallgatni, de én inkább úgy mondanám, hogy: próbáljuk meg MEGÉREZNI! :)  Érezzük meg a megérzéseinket! Mert: képesek vagyunk rá! :) Teljesen mást érzünk akkor, ha igazunk lett, s akkor is, ha nem. Ezt mindenkinek önmagának kell kitapasztalnia, hogy ki, hol és hogyan érzi önmagában ezeket a jeleket.  De, ha eleget gyakoroltuk, sokszor leellenőriztük, akkor többé már nem fogjuk elvétni, s mindig hallgatni fogunk a segítségre. :)  

 

Sokan rendelkezünk azzal a képességgel, hogy "előre tudunk ugrani az időben". :) Egyszerűen megnézzük, hogy mi lesz egy adott időpontban. Ám, erről érdemes tudni, hogy sokféle energia, valamint a szabad akarat is befolyásolja a jövőt, így ezeket a jóslatokat inkább lehetőségeknek hívom, mint kész tényeknek. :) Ha Ti is felébredtetek már, s jobban emlékeztek Életetek eseményeire, akkor nyilván jobban tudtok dönteni, megérezni. :) De: a hangsúly mindig azon van, hogy a döntés a TIÉTEK!! Úgy cselekedjetek egy adott szituációban, ahogyan Ti szeretnétek, amit Ti választotok, ahogyan Ti éreztek: ahogyan Ti megéreztek! Hogy meghalljátok a segítő szót:  önuralom, türelem kell. Nem szabad kapkodni. S nagyon sokat kell gyakorolni. Majd vizsgáljátok meg döntéseitek helyességét is.  A felelősség pedig MINDEN esetben a TIÉTEK. Ezt sem szabad elfelejteni.  

 

Jó gyakorlást, megÉRZÉST! :) 

 

 

méda, 2015 

rápolt brigitta

damailogo.jpg

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.