Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: MINDENÉRT 'ÉN' VAGYOK A FELELŐS!

 

Egészen máig, pontosan máig, úgy gondoltam, hogy sok mindenről NEM ÉN, hanem MÁS tehet, az Életemmel kapcsolatban. De MA rájöttem: nem így van.  :) Mindenért, hangsúlyozom: MINDENÉRT az Ember SAJÁT MAGA TEHET. Kivétel nélkül.  :)) S aki ezt nem tanulja meg, rettenetesen sokat fog szenvedni, mert soha nem fog választ találni a kérdéseire. Nem fogja tudni, mi miért van az Életében. S amikor erre rájöttem, BOLDOGSÁG TÖLTÖTTE EL A SZÍVEMET! JÓL VAGYOK! :)) Tudok MOSOLYOGNI azokon a dolgokon, amelyeken eddig sírtam, vagy dühöngtem. :))) 

 

 

 

 

09.jpg

 

 

 

 

Nem emlékszünk arra a "szerződésre", amelyet azelőtt "írtunk alá", mielőtt újra TESTET öltöttünk, s vállaltuk FÖLDI küldetésünket, feladatunkat. Azaz, mielőtt újra Emberbőrbe bújtunk. Ebbe a szerződésbe fogalmaztuk Életünket, s benne minden történést Önmagunkkal kapcsolatban. Szerencsére, nem emlékszünk mindenre, hiszen akkor nem tudnánk végigélni Életünket. Jobb így. Hiszen nem mennénk előre, nem indulnánk el, nem haladnánk, ha tudnánk: akadályokkal kell megküzdenünk. De miénk a SZABAD AKARAT. Mindenben dönthetünk. Mindenben Mi (!!) dönthetünk. :)) S ez csodálatos dolog. :)) S az is CSODÁLATOS, hogy MINDENÉRT MI VAGYUNK A FELELŐSEK: SAJÁT MAGUNK, ÖNMAGUNK! Mert ez egyben azt is jelenti, hogy (nekünk) VAN ESÉLYÜNK,  LEHETŐSÉGÜNK VÁLTOZTATNI, MINDENT ÚJRAGONDOLNI!  SŐT, VAN ESÉLYÜNK AZT IS TUDATOSÍTANI, HOGY MINDENT MI OKOZUNK SAJÁT MAGUNKNAK! :))) Csodás felfedezés, mi több: AJÁNDÉK! :)) Gondoljátok csak el, hogy milyen rossz lenne, ha nem kaptunk volna lehetőséget ISTENTŐL, azaz, ha soha nem fejlődhetnénk, ha nem változhatnánk, ha nem tanulhatnánk. Nagyon rossz volna. Az ÉLET pontosan ERRE VALÓ!! :))) LEHETŐSÉGET AD A TANULÁSRA, FEJLŐDÉSRE, VÁLTOZÁSRA! :) Ezért vagyunk ITT és így. EZÉRT ÉLÜNK. Ha nem így lenne, nem érhetnénk el ÖNMAGUNKAT! Másképpen NEM tudnánk egyre feljebb és feljebb emelkedni egészen AZ ÖNVALÓNKIG, A VÉGSŐ CÉLIG, amiért jöttünk! :)))   

 

 

gyonyoru-virag.jpg

 

 

 

 

Ha megértitek, hogy mindent TI teremtettetek, mindent másképpen láttok majd. :)) SOHA, SENKIT sem fogtok hibáztatni többé sorsotok alakulásáért. Hiszen tudjátok: mindent TI írtatok meg így a "szerződésetekben", Életetek könyvében! Mindent!! :))  Még azt is, ha például a szomszéd néni goromba veletek.  Vagy, ha egyest kaptatok matekból, vagy, ha nem szeret a főnökötök. Ha nem kaptok annyi fizetést, amennyit szeretnétek,  ha elhagy a párotok, vagy, ha nem néz rátok az, akit szeretnétek, hogy rátok nézzen és még sorolhatnám. :)) Hogy miért van így?? :)) Mert mindent TI AKARTOK ÍGY. Persze, most azt mondjátok: "dehogyis! Miért akarnék én rosszat magamnak???! Ez a nő megbolondult!!!!" Ugye, szinte hallom!! :))))  Erre az a válasz, hogy ezek NEM ROSSZ DOLGOK, csupán TANANYAGOK! Az, hogy az Ember rossznak minősít valamit, az az Ő "hibája", az Ő EGYÉNI NÉZŐPONTJA! Senki sem kérte, hogy azt a dolgot rossznak minősítsd! TE DÖNTÖTTÉL ÚGY, HOGY AZ NEKED ROSSZ! :))) Felfoghatod viccesen? Felfoghatod lazán? Felfoghatod úgyis, hogy ebből TE KAMATOZTATHATSZ, TÖBBÉ VÁLHATSZ, NEMESEBB LEHETSZ, JOBB EMBERRÉ VÁLHATSZ! HA IGEN, miért nem teszed?? Miért nem így fogod fel? :)))) Te is tudod, NINCS ROSSZ ÉS JÓ, csupán: TAPASZTALÁS, TANULÁS VAN! :)) Mi döntjük el egyénileg, hogy mit és hogyan fogunk fel! :))) S ez is csodás dolog, hiszen: a gondolkodásmódunkon is alakíthatunk! :)) Másképpen is gondolkodhatsz, ugye?? :))) ÚJRAGONDOLHATSZ MINDENT akár MOST is, s mondhatod azt, hogy ez a dolog NEM ROSSZ, csupán ÉN látom annak. Érted már?? Te tehetsz róla! A VILÁG: TÜKÖR! :)))))))))))

 

 

 

Mindent ÖNMAGUNK fejlődése érdekében tettünk oda: ÖN(MAG)UNK elé. Mindent. :)))  Mert tudni szeretnénk, hogy: éppen hol tartunk. :)) Ahogyan tanultuk: minden VIZSGA! Minden szituációban levizsgáztatjuk magunkat, hogy hol tartunk a megvilágosodás, a TANULÁS, ÖNMAGUNK megismerésének: a BOLDOGSÁG útján. Minden egyes lépésnél ÖNURALMAT, ÖNISMERETET gyakorlunk. :)) S az is igaz, hogy addig és addig fog MEGISMÉTLŐDNI egy adott helyzet, amíg rá nem jövünk, hogy MIT KELL BELŐLE MEGTANULNI! :))) Tesszük mindezt azért, mert fejlődni szeretnénk! Nem emlékeztek rá? Hát, Ti is ezért jöttetek! :)))  Mert HAZA AKARTOK MENNI: AZ ÖNVALÓTOKBA,  mert végre: CÉLBA SZERETNÉTEK JUTNI! :)))

 

 

 

Most próbáljatok meg mindent így szemlélni, s kérdezzétek meg magatoktól: mit - miért tettem így magammal? Ha ártok magamnak, vajon miért ártok? Miért sodrom bele magam olyan helyzetekbe, amelyek nem jók nekem? Ne áldozatként tekintsetek magatokra, hanem TUDATOS LÉNYKÉNT, aki minden cselekedetéről tudja, hogy mi mire való, s a JAVÁRA TUDJA FORDÍTANI: BENSŐ ÉNJÉNEK GAZDAGÍTÁSÁRA, NEMESÍTÉSRE. :))) Álljatok meg egy percre, s gondolkodjatok el ezen. :)) Fordítsátok meg a dolgot, s szemléljétek magatok kívülről. Ha elsőre nem megy így, írjátok le! Fogjatok egy papírt, s írjátok le, hogy ez  és ez a szituáció mire jó Nektek, miben fejlesztett. Most egy kicsit ne azt nézzétek, hogy mit vett el, hanem, hogy MIT ADOTT!!!!! :))) Ha belegondoltok, sokszor van úgy, hogy egy adott dolog rögtön akkor rossz érzést okoz Nektek és utáljátok, de mondjuk fél év múlva már azt mondjátok, de kár, hogy ezen rágódtam, de kár, hogy így gondoltam, milyen hülyeség, kár volt magam így felhúzni ezen, netán sírni, dühöngeni! Ekkor jöttök rá ugyanis, hogy az a dolog nem is volt rossz, csak Ti hittétek akkor és ott annak. :))) Mindenhez IDŐ kell. Ehhez is. IDŐ kell megérteni, megtapasztalni dolgokat, sőt: a LEGTÖBB IDŐ ÖNMAGAD, A SAJÁT MAGOD MEGISMERÉSÉHEZ KELL!! DE MEGÉRI TANULNI, FEJLŐDNI, VÁLTOZNI!!! :))))) EZ ÁM AZ IGAZI BOLDOGSÁG!! :)))) 

 

 

 

virag.jpg

 

 

 

 

Áldás és köszönet! :)) 

 

 

 

S itt is szeretném MEGKÖSZÖNNI: SZOTYORI ISTVÁN, tatai parapszichológus, a SUPRAME SZELLEMI KÖZPONT ALAPÍTÓJA, VEZETŐJE segítségét, tanácsát, Önuralmát velem szemben :)), aki mindvégig eme tanításokat adta, mutatta nekem. Akkor persze még dühös és szomorú voltam, hiszen semmit sem értettem az egészből :))) , s nem akartam elfogadni, hogy: "mindenért ÉN vagyok a felelős". :)) Mindenki "hibás", de "ÉN"??????? :)) Ugye, azt senki sem akarja elhinni, hogy "ÉN"?????!!!! :)) Nyilván ezt mindenki kikéri magának!! :)))) De ma már tudom, hogy minden történetnek GAZDÁJA VAN. Minden Élettörténetnek (benne minden szereplővel, helyszínnel, szituációval) EGYETLEN EGY ÍRÓJA VAN!! S AZ TE MAGAD VAGY!!! TE ÍRTAD MEG ÍGY ÉLETED LEGNAGYOBB REGÉNYÉT! HÁT AKKOR: ÉLD, S FORMÁLD, ALAKÍTSD ÚGY, AHOGYAN TE AKAROD! AHOGYAN IGAZÁN SZERETNÉD!! :)) KÉPES VAGY RÁ!! HIDD EL!!! :)) MINDANNYIAN AZOK VAGYUNK!!!  :))) 

 

 

ÁMEN :)) 

 

 

méda, 2015 

rápolti brigitta 

damailogo.jpg

 

 

      

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.