Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ÖN! ZETLEN?

 

Mit jelent, ha valaki Önzetlen? Mi az önzetlenség?

 

 

Azt mondják: ha nem várunk cserébe semmit - ha valamit adunk. Tényleg. Miért is kellene mindig viszonzás? Pedig, sajnos, az egész Világ erre épül. Még. Kevesen bírják ki, hogy ne emlegessék fel, ha valakinek segítettek, vagy ne kérjenek érte bármit. Nem bírja ki az egó, hogy ne fényezze magát. S ez nem csak a tárgyakra, az anyagi segítségre igaz. Az érzelmekre is. Szinte mindenki úgy gondolja, ha valakit Szeret, vagy kedvel, akkor a másiknak is viszont kellene szeretnie. Pedig ez nem így van. Az önzetlen szeretet azt jelenti, hogy nem várom el, hogy a másik szeressen engem. Anélkül is tudom szeretni. Nem várom el, hogy mellettem legyen. Nem sajátítom ki (nem is lehet). Erre, azt hiszem, kevesen képesek. Pedig tanulható!  Ha valakit szeretünk, birtokolni akarjuk. "Legyen Velünk, csak velünk. Mindig." S féltékenyek vagyunk, ha másra is kedvesen néz, vagy másokkal is jól érzi magát..... Miért akarunk mindent magunkénak tudni? Miért nem tudunk SZABADON SZERETNI? Gyakorolni kell az elengedést. Csak az egó képes ragaszkodni. 

 

 

 

 

 

Aztán itt van a "globális" adakozás. Nagyon nehezen tudunk úgy segíteni, hogy ne mondjuk el országnak-világnak, milyen jótékonyak vagyunk. Pedig sok névtelen támogató van. Akik úgy visznek ételt, ruhát, pénzt, bútort a rászorulóknak, hogy nem hívják ki a televíziót, s nem irattatnak magukról cikket. Az önzetlenség az, ha nem verjük nagy dobra mindezt. Megyünk és segítünk. Ha kell, minden nap. NEM mondjuk azt: "ma nem adok, mert már tegnap is adtam." Értitek? Ha példát szeretnénk mutatni, akkor ösztönözzünk mindenkit, hogy (így) cselekedjen! Mutassuk meg, mit kell tenni, de ne Önmagunk fényesítése érdekében.    

 

 

 

 

 

 

 

Eszembe jutott az is, hogy mennyi segélyt osztanak az Embereknek. Erre nem lenne szükség, ha mindenki megkapná azt a tisztességes bért (munkát és lehetőséget), amit megérdemel. Mert nem egyenesen arányos az elvégzett munkával, ha már a befektetett energiáról beszélünk. Sokkal több energiát adunk, mint amennyit kapunk - anyagi formában. Jó ez így? Abból adnak "segélyt", amit elvesznek..........   

 

 

 

 

 

 

Önzetlenség, mikor azért segítünk Egymásnak, mert mindannyian Emberek vagyunk. Mindannyian egyenlők. Nincs alá-fölé rendeltség. Ugyanonnan származunk. Értsük már meg! Össze vagyunk kötve. Csak az egó gondolja úgy, hogy van másik........ pont ezért kellene segítenünk Egymásnak. TÖBBET!! Önzetlenül.  

 

 

 

 

 

 

 

 

méda   heart

rápolti brigitta

meda-koszond-meg.jpg 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.